Over vliegtickets

Op deze pagina:

1. Waarom Vliegtickets vergelijken
2. Hotels en andere zaken
3. Tips voor een goedkoop vliegticket
4. Kortingen op vliegtickets
5. Overstapduur en de luchthaven verlaten
6. Stop-overs
7. Open-Jaw; terugvliegen vanaf een andere luchthaven1. Waarom vliegticketsites vergelijken; niet alleen voor de prijs!

Meer dan de helft van alle vliegtickets wordt via internet geboekt en er zijn dan ook talloze sites die zich hier op richten. Het aantal echte vliegticketsites (agenten die ook tickets mogen uitgeven) is kleiner, maar nog steeds aanzienlijk. De belangrijkste sites waar u een vliegticket kan boeken worden op vliegticketcentrum vergeleken.
Vergelijken is raadzaam om de volgende redenen:

 1. Verschillende vliegticketsites geven verschillende resultaten; de ene site geeft meer vluchten dan de andere. Dit komt door de complexe techniek.
 2. De bijkomende kosten verschillen; er zijn vele soorten
 3. Vliegticketsites kunnen verschillende aanbiedingen hebben. Soms exclusief met airlines, soms bieden zij zelf korting.
 4. De service verschilt per vliegticketsite en de kosten daarvan ook.
 5. De mogelijkheden tijdens het boeken en daarna verschillen (bijvoorbeeld de stoelkeuze tijdens het boeken of betaalmethoden).

  Al deze verschillen komen aan de orde op vliegticketcentrum.nl, waarbij wij het kiezen zo makkelijk mogelijk proberen te maken. Zo bespaart u dus tijd en geld!

  Terug naar menu Over Vliegtickets ...


  2. Hotels en andere zaken

  U kunt op de vliegticketsites ook andere zaken boeken, zoals hotels en auto’s. Vliegticketcentrum richt zich op de vliegticketvergelijking, omdat het daarmee vaak begint en omdat een vliegticket het minst flexibele onderdeel is van de reis. 
Acties (bijvoorbeeld kortingen) op hotels en autohuur worden wel genoemd. U ziet deze als ‘tips’ bijvoorbeeld in de resultaten van de vergelijking of op de tips-pagina.

  Terug naar menu Over Vliegtickets ...


  3. Tips voor een goedkoop vliegticket

  Natuurlijk is de prijs van belang. De volgende zaken zorgen meestal voor lagere vliegtarieven:
  1. boek vliegtickets online; met name de boekingskosten zijn online het laagst.
  2. een zaterdag en/of zondagnacht valt binnen uw vliegticket 

  3. vertrek en/of aankomst midweeks (dinsdag/donderdag)
  4. langer vooruit boeken van een vliegticket (4 weken)
  5. kleinere groepen 

  6. tenminste 1 overnachting valt binnen uw vliegticket
  7. indirecte vluchten 

  8. vermijden van piekseizoenen (schoolvakanties, hoogseizoen; dit verschilt per bestemming)
  9. flexibiliteit met de data 

  10. minder populaire tijden (vroege ochtend, nachtvluchten etc)

   Terug naar menu Over Vliegtickets ...


   4. Kortingen op vliegtickets


   Voor sommige passagiers gelden voordelige tarieven. Baby- en kinderkorting zijn in de prijzen op Vliegticketcentrum verwerkt. Er wordt nauwelijks meer gewerkt met seniorenkorting en etnische kortingen, daarom worden deze op de meeste vliegticketsites niet genoemd en ook niet op Vliegticketcentrum.

   Natuurlijk zijn er diverse tijdelijke actiekortingen op vliegtickets. De meeste vliegticketsites hebben een lijstje van vliegticket aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn in de prijzen verwerkt die u op Vliegticketcentrum ziet, als zij nog beschikbaar zijn. Daarnaast tonen wij kortingen, acties en tips op de speciale pagina's (zie hoofdmenu) en in de resultaten van uw zoekopdracht. Zo kan u de voordeeltjes op vliegtickets niet missen!
   Terug naar menu Over Vliegtickets ...

   5. Overstapduur en de luchthaven verlaten

   Op vliegticketcentrum.nl kunt u de resultaten ook filteren op overstapduur.
   Indien u de overstap wilt gebruiken om op de luchthaven te shoppen of om een deel van de omgeving van de luchthaven te verkennen, informeert u dan naar de mogelijkheden. Bij langere overstapduur is het meestal mogelijk om de luchthaven te verlaten.  U moet hierbij rekening houden met o.a. het bezit van geldige verblijfsdocumenten (u betreedt een ander land) en natuurlijk de nodige tijd voor boarden op uw volgende vlucht.

   Terug naar menu Over Vliegtickets ...


   6. Stop-overs; enkele dagen verblijven voordat u verder vliegt.

   Het is ook mogelijk om vliegtickets te boeken waarbij u enkele dagen op een bestemming kan verblijven voordat u verder vliegt.  In vaktermen heet dit “stop-over”, maar ook de term combi-tickets wordt gebruikt. Enkele sites bieden deze mogelijkheden aan; zie de pagina “vliegticketsites overzicht” of ga direct naar: www.vliegfabriek.nl/combi-tickets/

   Terug naar menu Over Vliegtickets ...


   7. Open Jaw: terugvliegen vanaf een andere luchthaven dan waar u bent gearriveerd.

   Op de pagina “Vliegticketsites overzicht” ziet u de sites die deze tickets online aanbieden.
   De term is afgeleid van het plaatje dat ontstaat als u de route tekent. Er staan 2 lijnen die op 1 punt bij elkaar komen (het start- en eindpunt) en dat lijkt op een “open kaaklijn”. Deze vliegtickets zijn handig als u bijvoorbeeld een cruise maakt, een auto-of treinreis of een binnenlandse vlucht gebruikt.

   Terug naar menu Over Vliegtickets ...