Help

Wat doet Vliegticketcentrum?

Vliegticketcentrum vergelijkt websites waar vliegtickets geboekt kunnen worden. Deze vliegticketsites leveren samen het complete aanbod van vliegtickets van vrijwel alle airlines, inclusief low cost airlines.

U kunt live zoekopdrachten plaatsen om de vliegtickets van uw keuze te vinden. Per vlucht ziet u de details en de sites waar u die vliegtickets kunt boeken tegen welke prijs, inclusief vermelding van de bijkomende boekingskosten per vliegticketsite.

U kunt allerlei service-informatie over de vliegticketsites vinden; zo krijgt u een goed beeld van de service van de site voordat u boekt, zoals betaalmethoden, annuleringskosten, openingstijden, telefoontarieven e.d.

U vindt speciale acties van de vliegticketsites en airlines en andere handige tips waarmee u uw voordeel kan doen. Deze worden ook in de zoekresultaten weergegeven, zodat ze zijn afgestemd op uw wensen.


Terug naar boven
 

Wat heb ik aan Vliegticketcentrum?


Bespaar Tijd:

Veel verschilllende sites bezoeken hoeft niet meer. Met één zoekopdracht doorzoekt u diverse sites met samen het hele aanbod.
De resultaten krijgt u in één overzicht.

Bespaar Geld:
Door vergelijken ziet u precies de prijsverschillen. Daarnaast toont Vliegticketcentrum extra kortingen en aanbiedingen in het zoekresultaat.

Voorkom Teleurstellingen:
Wij geven zoveel mogelijk informatie over de websites; bijkomende kosten, telefoonkosten en zaken die u moet weten over de service, die sterk kan verschillen. Zo bent u voorbereid bij het maken van uw keuze.Terug naar boven
 

Hoe kan ik vliegtickets boeken?


U kunt vanuit de vluchtresultaten van uw zoekopdracht en diverse andere pagina’s klikken naar websites waar u uw vliegtickets kan boeken. Dit zijn de vliegticketsites die zijn opgesomd op de pagina boekingsites.

Op Vliegticketcentrum zelf kunt u niets boeken. De site is een hulpmiddel bij het makenvan een keuze voor vliegtickets en de vliegticketsite waar u deze wil boeken.

Vliegticketcentrum helpt u bij het maken van de keuze en u kunt daarom een zoekopdracht starten bij diverse vliegticketsites tegelijk, die dan in één overzicht de gevonden vliegtickets tonen. Hierbij wordt ook informatie over de vliegticketsites zelf weergegeven. Vanuit de resultaten van uw zoekopdracht kunt u direct doorklikken naar de vliegticketsite van uw keuze. De informatie van de gekozen vlucht is direct meegenomen en u kunt dus direct verder met boeken.Terug naar boven
 

Zijn alle vliegticketsites betrouwbaar?

Wij hebben kennis van de vliegticketsites, mede omdat we er zelf jaren gewerkt hebben. De vliegticketsites die op deze site vergeleken worden zijn zowel ouder als nieuwer, binnenlands en buitenlands, groot en klein. Maar wij kennen ze allemaal en hebben persoonlijk contact met alle directies.

Daarnaast leggen wij zonder uitzondering te maken en zo goed als wij kunnen alle details van een vliegticketsite aan u voor. Ook wij vinden dat sommige vliegticketsites de kosten wel wat duidelijker kunnen presenteren. Daarom geven wij in de resultaten van uw zoekopdracht zeer duidelijk aan (met een uitroepteken) wanneer er nog bijkomende kosten zijn. Dat neemt niet weg dat alle vliegticketsites op deze site naar onze mening betrouwbaar zijn.

Welke garanties heeft u? (Garanties en keurmerken)
In de tabel op de pagina /boekingsites ziet u informatie over de garanties en keurmerken van de vliegticketsites.

Niet alle vliegticketsites zijn lid van ANVR en SGR. Echter, wanneer u een lijndienst vliegticket boekt valt dit altijd buiten de dekking van de SGR, waar u ook boekt. Wanneer u een accommodatie in uw boeking opneemt raden wij aan op het SGR logo te letten.

De ANVR heeft reisvoorwaarden (alleen van toepassing bij samengestelde reizen, niet op losse vliegtickets) en boekingsvoorwaarden. De boekingsvoorwaarden geven u extra zekerheid bij het boeken van een vliegticket. Bovendien kunt u ANVR leden voor een geschillencommissie dagen wanneer u een probleem heeft.

Heeft het bedrijf een inschrijving bij de KvK (zie de pagina /boekingsites), dan is Nederlands recht van toepassing.


Thuiswinkel eist van haar leden dat ze zich houden aan een gedragscode. Dit geeft u extra zekerheid bij het boeken van een vliegticket.

IATA is een overkoepende organisatie van luchtvaartmaatschappijen en hun agenten (agenten die vliegtickets mogen uitgeven namens de luchtvaartmaatschappijen. Alle vliegticketsites op Vliegticketcentrum zijn bij IATA aangesloten


Welke garanties heeft u niet automatisch?

Het wettelijk recht van retour is niet van toepassing op vliegtickets, evenmin als bedenktijd. Er zijn diverse maatschappijen die de regel hanteren dat een vliegticket binnen de zelfde werkdag (en openingstijden) nog geannuleerd kan worden.

Bij faillissement van de vliegticketsite hoeft er niets aan de hand te zijn als u een vliegticket hebt geboekt. U sluit namelijk een contract met de luchtvaartmaatschappij, niet met diens agent. Het bewijs hiervan is uw eticketnummer. Let er daarom op dat u dit nummer krijgt. Vaak krijgt u eerst de bevestiging van de boeking voordat het eticketnummer bekend is. Vraag er dan de volgende dag om of bekijk uw boeking online. De tabel op de pagina /boekingsites laat u zien bij welke vliegticketsites u uw boeking online kunt inzien.

Bij het boeken van samengestelde reizen en accommodaties zijn de gevolgen van een faillissement van de vliegticketsite verschillend. Daarom raden wij u aan dit soort reizen bij SGR leden te boeken.


Faillissement van een luchtvaartmaatschappij wordt niet gedekt door enige instantie. Let daarom op de verzekering die de meeste vliegticketsites aanbieden en de kosten daarvan.


Terug naar boven
 

Informatie over prijzen

Vliegticketcentrum stelt zich ten doel de eindprijs die u voor een vliegticket zou kunnen betalen te tonen. De Totaalprijs in de resultaten bevat zoveel mogelijk kosten.  Het is niet altijd mogelijk om alle overige kosten in de Totaalprijs op te nemen. Dit wordt duidelijk weergegeven met een rood uitroepteken. Beweeg met uw muis over het uitroepteken voor meer informatie over de bijkomende boekingskosten.

Kosten van extra's die u op de vliegticketsites kunt boeken of gebruiken, zoals verzekeringen, gebruik van creditcards, zijn niet in de Totaalprijzen inbegrepen.

Kortingen en aanbiedingen zijn in de totaalprijs verwerkt, met uitzondering van de korting die in de kolom korting genoemd wordt. Deze krijgt u achteraf of op de factuur verrekend door de vliegticketsite. Ook kortingen die in tips worden genoemd zijn nog niet in de totaalprijs inbegrepen.

Vliegticketcentrum is niet aansprakelijk voor de juistheid van de prijzen (lees ook de disclaimer). U heeft op de vliegticketsites waar u boekt altijd de mogelijkheid tot het controleren van alle gegevens voordat u uw vliegtickets definitief boekt.


Terug naar boven
 

Hoe werkt deze site ?


Uitleg Homepage: 1. Start hier


Bij Van vult u een paar letters (minimaal 3) in van de plaats (luchthaven) vanwaar u wil vertrekken. U ziet dan een lijst verschijnen. Vul meer  letters in, net zolang totdat de lijst voor u overzichtelijk is of u de plaats ziet staan. Kies deze met uw muis of de pijtjestoets. De cursor verplaatst automatisch naar het veld “Naar”.
Het veld Naar werkt hetzelfde, maar hier vult u de plaats van bestemming in.

De cursor verplaatst zich vervolgens naar de vertrekdatum , waar een kalender verschijnt. Kies met uw muis de datum van vertrek of vul deze in (bijvoorbeeld 01-03-2010). Let op: de dag van aankomst kan een dag later zijn door lange vluchtduur en/of tijdverschillen. In de resultaten van uw zoekopdracht ziet u dat. Het is mogelijk om vanaf 1 dag van tevoren te boeken, tot 13 maanden vooruit. Dit zijn de limieten van de luchtvaartmaatschappijen en vliegticketsites.

De retourdatum is de dag dat u de terugreis wil aanvangen. Let op: de dag van aankomst kan een dag later zijn door lange vluchtduur en/of tijdverschillen. In de resultaten van uw zoekopdracht ziet u dat.

Vul vervolgens het aantal reizigers in. Volwassenen (personen ouder dan 11 jaar op de laatste datum van de reis), eventueel kinderen (tussen 2 en 11 jaar op de laatste dag van de reis) en babies (tot 2 jaar op de laatste dag van de reis). Er moet tenminste 1 volwassene reizen. De meeste vliegticketsites vereisen dat de persoon die boekt ouder is dan 18 jaar.

Kies de gewenste klasse waarbij u keuze hebt uit Business en First of Economy klasse.

Tenslotte start u de zoekopdracht door te klikken op Nu Zoeken of de enter-toets in te drukken.


Uitleg homepage: “2. Eerder gevonden”

Wanneer u gegevens invult in het zoekscherm verschijnt er rechts een kalender met vliegtarieven die door andere bezoekers recent zijn gevonden op de door u ingevoerde route. Dit is voor uw informatie om te zien wat zoal de prijzen zijn op verschillende data. U kunt met uw muis over de vliegtarieven bewegen om de bijbehorende terugreisdatum te zien. De kalender past zich verder aan aan de datum die u in de volgende velden invult. -


Uitleg homepage: “Mijn laatste zoekopdrachten”.

Als u op Vliegticketcentrum een zoekopdracht hebt geplaatst, wordt deze opdracht bewaard. De gegevens worden opgeslagen in een “cookie”. Dat is een klein tekstbestandje op uw computer. Zo kan het dat ook bij een volgend bezoek uw zoekopdrachten onthouden zijn. U kunt deze verwijderen door op het kruisje achter de zoekopdracht te klikken. Voor meer informatie over het gebruik van cookies zie de privacy verklaring .

Door op het pennetje te klikken kunt u de zoekopdracht wijzigen. U kunt natuurlijk altijd een nieuwe opdracht invullen in het linker blokje.Uitleg Resultatenpagina:

Na een zoekopdracht komt u op de resultatenpagina. Hier ziet u 3 hoofdonderdelen:

1. Uw zoekopdracht
2. De resultaten (vluchten).
3. Het sorteer en filterblok


Resultatenpagina: de resultaten

De resultaten zijn live verkregen uit de systemen van de vliegticketsites. Indien wij geen live resultaat hebben gekregen wordt dit vermeld.

Omdat de vliegtarieven en beschikbaarheid doorlopend veranderen, kan een resultaat al snel niet meer beschikbaar zijn.

Ieder resultaat bevat vluchtinformatie. Door te klikken op “Toon details” of vlucht- en boekingdetails krijgt u de vliegticketsites te zien waar u de vliegtickets kunt boeken en de details van de vlucht.

Voor een uitleg van de details die u ziet, kunt u met uw muis over de titel van de kolom of een bijgeplaatst icoon bewegen.

Door te klikken op “Nu boeken” in de regel van een vliegticketsite, gaat u naar de vliegticketsite van uw keuze waar u uw gegevens kunt invullen en de vliegtickets kan boeken en betalen. Uw boeking wordt pas gemaakt op de vliegticketsite zelf. Doorklikken vanuit Vliegticketcentrum is geheel vrijblijvend en zonder kosten.


Resultatenpagina: hoe werkt sorteren en filteren?

Het doel van sorteren en filteren is om die vlucht en die vliegticketsite te selecteren die aan uw wensen voldoet. Daarvoor heeft u de volgende mogelijkheden:

Sorteren:
Sorteren op Totaalprijs, van laag naar hoog.  Sorteren op tijden is van vroeg naar laat. 

Filteren:
Filteren doet u door de opties die u wilt laten tonen aan te vinken en vervolgens op "Pas toe" te klikken. U kunt filteren op diverse vluchteigenschappen, maar ook op eigenschappen van de vliegticketsites.

De filters kunt u weer uitzetten door de opties uit te vinken of door het kruisje bij de filternaam in de samenvatting van de resultaten aan te klikken.

Terug naar boven
 

Kan ik jullie bereiken?

U kunt ons bereiken via het contactformulier op deze site of door het sturen van een email naar info@vliegticketcentrum.nl.Terug naar boven
 

Wat zijn de voordelen van registreren?

 Door u te registreren via nieuwe aanmelding kunt u voortaan inloggen met uw email adres en wachtwoord (meer hoeft u niet op te geven bij registratie).

U kunt uw meest gebruikte vertrekluchthaven opslaan, zodat deze automatisch wordt ingevuld bij zoekopdrachten.

Uw laatste zoekopdrachten worden bewaard, ook als u de computer afsluit.

U kunt vanaf iedere computer inloggen en uw zoekopdrachten weer makkelijk opnieuw gebruiken.

Meld u nu aan


Terug naar boven